Αιθέριο Έλαιο Γιασεμί / 5ml

Jasminus grandiflorum | 100%  αιθέριο έλαιο

 

Περιγραφή

Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, διώχνοντας τον εκνευρισμό και την υπερένταση. Ιδανικό έλαιο για την περιποίηση προσώπου, ειδικά για τις ξηρές, ώριμες επιδερμίδες και τις ραγάδες. Ζεστό και σαγηνευτικό, διεγείρει τις αισθήσεις, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως φυσικό αφροδισιακό.

 


Τρόπος χρήσης


Εισπνοές: 
Ρίξτε 4-8 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο σε ένα μπολ με βρασμένο νερό και εισπνεύσετε τους υδρατμούς για περίπου 5 λεπτά. Συνίσταται κυρίως για παθήσεις του αναπνευστικού.

Μασάζ: Η πιο δημοφιλής χρήση των αιθέριων ελαίων είναι για μασάζ. Με το μασάζ τα αιθέρια έλαια εισχωρούν στο δέρμα και επιδρούν σε ολόκληρο το σώμα αφού μπορούν να απορροφηθούν από όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Όμως προσοχή, γιατί δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα αλλά πάντα χρησιμοποιούμε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέσα σε κάποιο λάδι βάσης όπως, αμυγδαλέλαιο, αβοκάντο ή άλλο. Κατάλληλη αναλογία είναι 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 10 ml βάση λαδιού.

Μπάνιο: Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και προσθέστε τα αιθέρια έλαια πάντα αραιωμένα, είτε στο αφρόλουτρο σας, είτε στα άλατα που χρησιμοποιείται στο μπάνιο. Βυθιστείτε άμεσα στο νερό και μείνετε σε αυτό για 10-15 λεπτά απολαμβάνοντας τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και βοηθάει τα αιθέρια έλαια να εισχωρήσουν σε αυτό και μέσω των αιμοφόρων αγγείων να επιδράσουν ευεργετικά σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Αρωματισμό χώρου: σε ένα ειδικό σκεύος αιθέριων ελαίων βάζουμε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και το θερμαίνουμε με ένα ρεσό. Επίσης, ρίξτε λίγες σταγόνες στα ξύλα του τζακιού σας ή στα κεριά για την απορρόφηση του καπνού τσιγάρων και αφήστε το άρωμα να επιδράσει ευεργετικά στη διάθεσή σας. Μπορούμε ακόμα να στάξουμε λίγες σταγόνες στα συρτάρια και τα ντουλάπια για την καταπολέμηση του σκόρου και για αρωματισμό ή και στα καθαρά μας σεντόνια για χαλάρωση και ευεξία..

Παρασκευή καλλυντικών:
 τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν σε κρέμες, λοσιόν, γαλακτώματα, φυτικά έλαια για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.01 kg